Top

Of moet ik de eerste zomerdagen zeggen? Wat boffen we toch met dit heerlijke weer! Het is nu bijna acht uur ’s avonds en ik zit heerlijk in de tuin, in het groen, met mijn laptop op schoot. Er is een licht briesje, maar ik heb mijn zachtste trui aangetrokken zodat ik nog net een beetje langer buiten kan blijven. Ik denk dat deze eerste lentedagen mijn favoriete dagen van het jaar zijn.

Studeren in het bos

Toen ik deelde dat ik niet wist of ik thuis wilde werken of buiten de deur kreeg ik meteen een lief berichtje van mijn vriendin Marta, of ik niet bij haar wilde komen studeren. Zij heeft een geweldig huis aan de rand van het bos waar je dus helemaal het groen in kijkt. Over dit aanbod hoefde ik dus niet lang na te denken en een half uur later zat ik bepakt met laptop en schoolboeken op de fiets.

Wat heb ik een heerlijke dag gehad zeg! Er werd zo goed voor me gezorgd. Verse koffie met opgeschuimde melk, water met citroen (my fav) en ondertussen was ze ook nog aan het bakken voor een catering opdracht, die ofcourse geproefd moesten worden. We kletsten wat, deden ieder ons ding, maar waren toch helemaal op elkaar afgestemd. Ik maakte een planning voor de komende vijf weken en zij bakte allerlei heerlijke dingen. Er werd niets afgedwongen en we konden allebei gewoon zijn. Zijn zoals we zijn en zoals het hoort te zijn. Hierdoor ervoer ik een enorme rust die ik even was kwijtgeraakt na alle emoties na Portugal.

Yoga mat v.s. bokszak

Ondertussen ben ik nog steeds bezig met mijn ashtanga yoga beginners cursus. Ik ben dus helemaal verliefd geworden op de practice van ashtanga. De routine geeft me heel veel rust en met inimini stapjes ga ik vooruit. Toch zoek ik dan ook weer de contrasten op door de volgende ochtend een bokszaktraining te volgen. Stiekem is dit wel een van mijn favoriete workouts tot nu toe. Even lekker helemaal losgaan op die bokszak, gewoon even rammen. Ook volgde ik een techniek training om ooit een clean & jerk te maken. Er werd gekeken naar ieder schokje en juiste ademhaling net zoals ze tijdens de yoga kijken naar mijn houding.

Vroeger had ik me hier heel veel druk om gemaakt. Tegenwoordig kan ik dat veel meer loslaten. Ik ben gewoon ik. En ik vind het heerlijk om tot rust te komen op mijn yogamat en soms diezelfde middag nog helemaal los te gaan tegen de bokszak. Nu ik mijn eigen bokshandschoenen heb voel ik me een echte powervrouw. Om me heen hoor ik woorden zoals summerbody of bikini stress. Het enige waar ik dan aan denk is hoe zit ik in mijn enerige? Heb ik mijn best gedaan? Heb ik meer rust nodig? Ik keer meer naar binnen en kan weer genieten van al die kleine momentjes.

Werken op de boerderij

En ja… als echte boerin ben ik soms aan het werk op de kinderboerderij bij mijn stageschool. Afgelopen maandag was het aan mij om alle dieren te voeren. En heel eerlijk gezegd, die kippen vind ik soms maar eng en de schapen een beetje bruut zodra ze honger hebben. Maar toch vind ik het er heerlijk. Iedere dag leer ik er wel iets en merk ik hoe fijn ik het vind om met mijn handen te werken. Plantjes stekken, knopen leren of gewoon fijn op een picknickkleed liggen met de kids.

Het is fijn om op een plek te zijn waar ik gewoon mezelf mag zijn. Dat schept rust en trekt weer andere kinderen aan die soms ook met zichzelf in de knoop liggen. Ze mogen er bij mij gewoon zijn, precies zoals zijn. En dat is misschien wel de rode draad in dit verhaal. Dit jaar leer ik wie ik ben, wat ik wil en wie ik wil zijn. Ik ben dat blij ei dat rondhuppelt, nieuwe dingen uitprobeert in de keuken, supt in het weekend en steeds maar weer opnieuw er het beste van te maken. Dus deze eerste lentedagen zijn pas het tipje van de sluier. Het wordt een mooie zomer.

Liefs,
Eline

Comments:

  • april 25, 2019

    Wat een heerlijke post! Ik houd van de lente 🙂

    reply...

post a comment