Top

Joepie! Na twee jaar te zijn weggeweest was het nu eindelijk zo ver. In maar liefst twee landen kon ik weer de bergen in. Wat was het fijn om eventjes helemaal uit je vertrouwde omgeving te zijn en vol in het avontuur te duiken.

De afgelopen twee weken mocht ik weer de bergen gaan ontdekken. Eerst een weekje Zwitserland, daarna een weekje Oostenrijk. Het werd nog een beetje spannend door Covid, maar gelukkig gingen we de volgende dag de grens over. Toch speelde het wel in mijn achterhoofd gedurende onze trip, dus mocht je ook de bergen in willen. Het is wel iets wat je mee moet nemen en wat invloed heeft op je bergervaring.

Gelukkig heb ik ook prachtige dingen gezien. De eerste week verbleven we in Oberhofen am Thunersee. Een prachtig bergmeer met aan de overkant de Zwitserse alpen. Zo iets moois heb ik echt nog nooit gezien! We hebben fantastische wandelingen gemaakt en ik kom nog dolgraag terug om meerdere toppen te beklimmen. De tweede week ging ik terug naar mijn childhood, namelijk het dorpje waar ik vroeger altijd op vakantie ging: Ehrwald. Het is voor mij als thuiskomen in de bergen. Ik ken de routes en de omgeving. Helaas had het behoorlijk gesneeuwd en konden we daardoor niet altijd even hoog wandelen. Deze blog zou Dosis Geluk niet heten als we ons daardoor uit het veld hadden laten slaan. Zo zie je maar weer, je kunt er altijd het beste van maken.

Zoals jullie kunnen zien, waren de uitzichten prachtig. Ik heb in bergmeren gezwommen, ik heb prachtige wandelingen gemaakt, ik heb in de sneeuw gestaan, ik heb kunnen lunchen met geweldige uitzichten en ik heb vooral enorm genoten! Het was zo’n heerlijke vakantie met de perfecte combinatie van fysiek uitputten maar mentaal opladen.

Ik mis de bergen nu al, wat is Nederland toch plat! Toch ben ik gisteren gaan wandelen op een landgoed en ook dat had wel weer zijn charme. Ik kijk er enorm naar uit om hier de herfst te zien intreden. De bomen verkleuren al, ja het is iets regenachtiger, maar het frissere weer vind ik heerlijk. Maar eerlijk gezegd, het is hier nog behoorlijk warm in vergelijking met Oostenrijk waar het ’s nachts al vroor.

Gelukkig zijn er ook heel veel fijne dingen om naar uit te kijken. Het feit dat ik straks mijn warme knusse sjaals weer om mag bijvoorbeeld. Maar ook dat we nog maar eventjes een mini vakantie geboekt hebben naar Limburg om toch nog wat heuveltjes mee te pakken over drie weken. Daarna staat zelfs nog een weekendje weg op het programma, namelijk een weekendje Arnhem. De komende maanden kom ik niets te kort en is het vooral fijn om even terug te trekken en die rust van de vakantie zien vast te houden.

Liefs,
Eline

P.s. ben je nu heel benieuwd naar alle uitgebreide vakantie verslagen? Neem dan een kijkje op Dosis Natuur waar ik allerlei blogs en vlogs heb klaarstaan die je meenemen op onze vakantie.

Comments:

  • oktober 7, 2020

    Wauw zo’n mooie uitzichten (én foto’s!). Lijkt me super fijn om daar een paar wandelingen te maken.

    reply...

post a comment