Top

Je bent de stad waar ik heb leren lopen. Waar ik mijn eerste fietstochtjes maakte in de straat en waar ik als maar hoger wilde schommelen. Je bood me een huis, meerdere zelfs. Je hebt me mogen zien opgroeien tot de vrouw die ik nu ben en ook al heb ik je soms even verlaten, ik kwam altijd terug.

Je was de stad waar ik voor het eerst naar school ging en waar ik iedere speeltuin in de buurt wel heb ontdekt. Ik leerde je wat beter kennen toen ik wat ouder werd en verder alleen op pad mocht gaan. Maar toch ging ik vooral samen met vrienden en vriendinnen jou ontdekken. Van het zwembad tot theater en van stadsparken tot graffitimuren.

O ik heb heel wat kilometers afgelegd. Eerst van de schaatsbaan op en neer, later met mijn hardloopschoenen aan. Ik heb mezelf uitgedaagd en samen met een hele hoop andere hardloopfanaten liep ik 21 kilometer door jouw straten, aangemoedigd door jouw inwoners. Ook heb ik je leren kennen op het water, al suppend door het groen. Ik leerde mooie nieuwe mensen kennen, die dezelfde passies deelden als ik. Samen met hen gingen we er weer op uit, om nog meer mooie routes te kunnen vinden en delen.

Je was de stad waar ik ging studeren, want ik had er enorm naar mijn zin. Waarom dan toch naar een andere stad verhuizen? Ik vierde een feestje op zijn tijd, al kwam ik er ook achter dat Stratumseind een van mijn minder favoriete plekken was. Gelukkig ben je genoeg terrasjes rijk waar ik heel wat dates heb versleten. Ik begon over je te schrijven, waar kun je nou toch lekker gaan eten? Dat ik daardoor nog meer van je kon gaan houden, dat had ik van te voren ook niet verwacht.

Ik vond het geweldig om in deze mooie stad te mogen wonen. Overal waar ik kwam, viel er wel een verhaal te vertellen. Nu is het tijd om verder te gaan, een nieuwe stad te gaan ontdekken. Gelukkig ben je altijd een treinritje verwijderd en kom ik je nog regelmatig opzoeken. Dankjewel Eindhoven, voor een echt thuis.

Liefs,
Eline

Comments:

post a comment