Beste vegan bananenbrood ever

Beste vegan bananenbrood ever

Bananenbrood is dus echt mijn ultieme favoriet. Ik kan het eten als ontbijt, lunch of gewoon als snack tussendoor. Het liefst met een laagje pindakaas om het extra smeuïg te maken. Nu was het nog een uitdaging om een vegan bananenbrood te maken, maar ik heb het perfecte recept gevonden!

Wat heb je nodig?

  • 3 bananen (+ eventueel eentje om te decoreren)
  • 2 eetlepels pindakaas
  • 2 eetlepels gebroken lijnzaad (mengen met 6 eetlepels water)
  • 40 gram suiker
  • 1 eetlepel stroop
  • snufje zout
  • 250 gram speltmeel
  • 2 theelepels bakpoeder
  • handje walnoten of pecanoten
  • snuf kaneel
vegan bananenbrood recept

Hoe maak je dit heerlijke vegan bananenbrood?

Verwarm de oven op 180 graden. Doe het lijnzaad met het water in een los bakje en laat dit even staan tot het water is opgenomen. Prak de bananen en voeg de stroop, suiker, pindakaas en lijnzaad toe.

Meng in een andere kom het speltmeel, bakpoeder en kaneel met elkaar en voeg dit dan toe aan de natte ingrediënten. Dit hoef je niet heel lang te doen, zodra alles is opgenomen is je beslagje al zo goed als klaar.

Hak wat noten in stukjes en spatel dit door je beslag. Daarna kan het in een bakvorm en is het tijd voor eventuele decoratie. Ik heb wat walnoten over mijn bananenbrood gelegd, maar je kunt ook een banaan door de helft snijden en erop leggen. Stukjes chocolade zijn trouwens ook een echte aanrader!

Nu kan het de oven in! Houd de tijd goed in de gaten. Ik zou zeggen 45 minuutjes maar na 30 minuten zou ik zeker af en toe eventjes gaan kijken. De noten bovenop willen nog wel eens verbranden.

Zodra je dit lekkere vegan bananenbrood uit de oven haalt, begint de verleiding. Je geduld wordt nog even op de proef gesteld. Laat je bananenbroodje heel even afkoelen, maar nog een heel klein beetje warm is hij eigenlijk het lekkerst. Smeer er wat pindakaas op en klaar is je recept!

Lekkere tip!

Je kunt het heel gemakkelijk in plakken invriezen, zo heb je genoeg voor de hele week. Laatst kreeg ik hem getoast, dat was ook echt goddelijk! Dus, experimenteer en geniet ervan.

Liefs,
Eline

Volg:
Share:

2 Reacties

  1. november 10, 2019 / 3:02 pm

    Jammer genoeg vind ik op dit moment bananen iets minder lekker, maar we slaan deze zeker op! Want hij klinkt verder wel erg goed.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *