Kaartjes met een verhaal

kaartjes met een verhaal

Als ik op vakantie ga, neem ik altijd kaartjes mee naar huis. En dan het liefst niet van die standaardkaartjes, maar kaartjes met een verhaal.

Het begon eigenlijk toen ik op mijn eerste solo vakantie ging. Je wilt een aandenken, maar ook geen standaard beeldje of nog een magneet. Dan heb ik wel de mega toeristische souvenirshop geplunderd, maar op een of andere manier krijg ik altijd de kriebels van dat soort winkels. Ze zijn allemaal gehaaid op je geld en wat krijg je er nou eigenlijk voor terug?

Dus het moest iets anders worden, iets wat ik mee naar huis kon nemen maar ik me niet door een menigte Japanners hoefde te wringen. Toen ik in een van de lokale boekenwinkels aan het neuzen was viel mijn oog op prachtig geïllustreerde kaarten. En ja, ik weet dat deze alsnog bedoeld zijn voor de toeristen, maar ik heb dan toch net iets meer het gevoel dat ik een lokale illustrator uit de brand help. Dus zo is mijn traditie vanzelf ontstaan, overal waar ik op vakantie ga koop ik een kaartje. Soms schrijf ik een verhaaltje op de achterkant, om in het moment mijn gevoelens vast te leggen.

Toen ik in Portugal was vergat ik een kaartje te kopen toen ik in de stad was. Daar ging mijn traditie dacht ik. Twee reizen was het me gelukt, dan maar een magneet. Ik vertelde mijn verhaal aan een van mijn vriendinnen die ik daar gemaakt had en ze praatte me moed in dat ik vast op het vliegveld wel een mooie kaart kon kopen. Heel eerlijk gezegd had ik er maar een hard hoofd in, maar toen we de volgende dag gingen surfen kwam ze terug met een prachtige kaart. Zij was namelijk wel een dagje weggeweest en dacht aan mij toen ze de kaart zag. Ze nam hem mee en zo heeft ook dat kaartje weer een speciale boodschap gekregen.

Zelfs in Groningen waar ik een super schattig winkeltje binnen liep en verliefd werd op alle schattige kaartjes die ze verkochten. Ik nam er natuurlijk een hele hoop mee, want tja mooie quotes op een kaartje is toch een zwak. Ik raakte aan de praat met iemand van de winkel en vertelde mijn verhaal. Ze werd helemaal enthousiast en vertelde me dat ze haar kaartjes altijd in een kaartenrek zet thuis. Dat is vanaf nu dus mijn volgende project. Alle mooie kaartjes en wat foto’s uitstallen in een mooi kaartenrek dat ik aan de muur ga hangen. Zo kan ik altijd terugkijken op mijn mooie reizen en de verhalen lezen die achterop de kaartjes staan geschreven.

Ik kan nu al niet wachten tot ik weer nieuwe kaartjes mag schrijven vol nieuwe verhalen. Hebben jullie ook iets wat je spaart op reis of houd je het bij de duizenden foto’s die we allemaal maken met onze smartphone?

Liefs,
Eline

Volg:
Delen:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *