Top

De dag begin je natuurlijk het liefst met een lach. Soms is dat makkelijker gezegd dan gedaan. Je bent nog even blijven liggen, je moet nog douchen en je call begint zo. Toch is het fijn om de dag rustig te beginnen met een van deze ochtend rituelen.

Inchecken bij jezelf

De ochtend is voor mij het moment om in te checken bij mezelf. Ik zet een lekker kop thee of koffie voor mezelf en ik pak er nog even een dekentje bij. Mijn veilige cocon om te voelen hoe ik vandaag ben opgestaan. Het hoeven maar een paar minuutjes te zijn. Tot je je koffie op hebt, maar ik doe het met aandacht. Het eerste wat ik doe is tijd maken voor mezelf, dat is pas een sterk begin van je dag.

Maak een ommetje

Inmiddels heeft iedereen het wandelen herontdekt maar waarom wachten tot ’s avonds als je moe bent. Je kunt dit wandelingetje ook koppelen aan het inchecken met jezelf. Probeer tijdens het wandelen te voelen hoe het met je gaat, waar je gedachtes naartoe gaan. Door meteen iets te gaan doen merk ik dat mijn productiviteit veel hoger is. Ik ga makkelijker aan de slag dan als ik nog een tijdje op de bank heb gelegen. Jas ophangen en aan het werk!

Stretch it out

Als ik even geen zin heb om te wandelen of als ik wat langer de tijd heb, dan vind ik het heerlijk om even te stretchen op mijn yogamat. Ik word me bewust van mijn eigen ademhaling, ik geef een signaal aan mijn lichaam dat het wakker mag worden. Alles even aanspannen en uitrekken. Zeker als ik veel zit op een dag, vind ik het fijn om de dag soepel te beginnen. Vaak herhaal ik het ’s avonds nog een keer, al is het maar vijf minuutjes. Het gaat bij deze ochtend rituelen niet om de tijd die je met jezelf besteed, maar vooral dat je de tijd voor jezelf vrijmaakt.

Lezen

Vroeger lazen een hoop mensen natuurlijk de krant, tegenwoordig is dat vervangen door appjes op onze telefoon. Toch is het wel fijn om even een hoofdstuk te lezen uit je boek waar je anders niet aan toe komt. Of misschien pak je er een tijdschrift bij waar je doorheen bladert om inspiratie op te doen. Is het niet beter om net nog even die laatste bladzijde te willen lezen dan doelloos scrollen op je telefoon? Het is maar net hoe jij je dag liever begint.

Gezond ontbijten

Dit spreekt misschien vanzelfsprekend maar toch betrap ik ook mezelf er nog vaak op dat ik snel even een boterham naar binnen werk. Terwijl ik net zo graag een lekkere kom havermout voor mezelf klaarmaak met vers fruit en pindakaas. Door net die paar minuten extra aandacht te besteden voel ik me altijd al veel gezonder. Ook eet ik vaak een stuk rustiger als ik er meer aandacht aan heb besteed. Je kunt er ook voor kiezen om eens met mes en vork je boterham in kleine stukjes te snijden of wat extra groente toe te voegen. Dat kleine extraatje kan het verschil maken ’s ochtends.

Deze ochtend rituelen kunnen iedere dag uitgevoerd worden, of je nu veel of weinig tijd hebt. Kies er eentje die jouw extra plezier bezorgd op de vroege ochtend. Waarvan krullen jouw mondhoeken omhoog? Wat is jouw kleine geluk?

Liefs,
Eline

post a comment