Suppen op de Kromme Rijn, ontdek Utrecht per sup

Ontsnap aan de drukte van de stadse leven en ontdek de omgeving van Utrecht per sup! Vanuit Utrecht sup je zo het groen en de rust in naar Amelisweerd, maar wist je dat je ook vanuit Bunnik een prachtige sup-route kan maken over De Kromme Rijn? Bij Suppen Kromme Rijn, huur je gemakkelijk sups om dit mooie stukje net buiten Utrecht te ontdekken.

Sups huren bij Suppen Kromme Rijn in Bunnik

Niet iedereen heeft een eigen supboard, maar gelukkig staat Marleen van Suppen Kromme Rijn voor je klaar met haar sups! Je huurt gemakkelijk voor 2, 3, 4 of een hele dag een sup, afhankelijk van de tocht die je wilt maken. Om echt te kunnen vertragen, zonder haast koos ik er voor om een sup te huren voor 3 uur. Dat zou genoeg moeten zijn voor een mooie tocht op het water.

Boeken doe je gemakkelijk via de website en via de mail ontvang je de laatste details over het weerbericht en de exacte locatie in Bunnik waar je het water op gaat.

Gemakkelijk en snel het water op

Bij aankomst worden we vriendelijk verwelkomt door Marleen, die al klaar staat met alle sups. We hadden geluk, want het zonnetje straalde volop. Van Marleen kregen we de laatste instructies en benodigdheden om het water op te gaan. Weg met de zorgen over het oppompen van je eigen supboard, hier wordt alles geregeld zodat je direct het water op kan.

Suppen over De Kromme Rijn: de route

Als alle spullen in een waterdichte tas zitten, is het tijd om aan het avontuur op het water te beginnen. Vanuit Bunnik sup je op de stroming mee richting Utrecht. Zo kan je gemakkelijk wennen aan je board en het vinden van je balans. Terwijl je peddelt langs groene overs en kabbelende eendjes, ervaar je de rust die je alleen in de natuur kan hebben.

Een pluspunt van deze route is dat er geen gemotoriseerde boten mogen komen. Af en toe kom je een fanatieke kajakken tegen vanuit Utrecht, maar het water heb je bijna volledig voor jou alleen.

Picknicken langs het water op Amelisweerd

Naar mate je dichterbij Amelisweerd komt, hoe drukker het wordt. Langs het water lopen wandelpaden zoals Het Kromme Rijn Pad en genieten dagjesmensen van een ommetje over het mooie landgoed of een verfrissende plons. Op hete dagen is het dus een gezellige bedoeling op en om het water.

Maak een pannenkoekenstop bij Theehuis Rhijnauwen op Amelisweerd of haal broodjes bij De Veldkeuken voor een picknick. Strijk neer in het gras om te genieten van het uitzicht over het kabbelende water en laad weer op voor de terugtocht. Gelukkig is het niet ver en is de omgeving net zo mooi.

Kortom, een dag op De Kromme Rijn is een aanrader voor iedereen die de drukte van de stad wilt ontvluchten en wil genieten van een dagje rust in de natuur.


Volgende
Volgende

Maak van zondag jouw Selfcare dag: 10 tips voor extra ontspanning