Stadstuin Zuilen: pluk je eigen veldboeket

Jong en oud mengen zich in de Stadstuin van Zuilen. Ontsnap hier aan de drukte en struin door de prachtige pluktuin om je eigen veldboeket samen te stellen. Vanuit Utrecht ben je er zo!

Ontdek de pluktuin in Zuilen

Fiets in 20 minuutjes vanuit het centrum van Utrecht naar de Stadstuin in Zuilen. De Stadstuin bestaat uit een groot deel moestuin, waar hard wordt gewerkt door vele vrijwilligers van Utrecht Natuurlijk. Een oase vol kleur en geur, leid je al snel naar de pluktuin toe waar je zelf een mooi veldboeket kan samenstellen. 

Stel je eigen veldboeket samen

De instructies van de pluktuin zijn duidelijk: kies 15 bloemen, knip ze boven een uitschieter af en maak er wat moois van. Er liggen speciale knipscharen en mandjes klaar waar je de bloemen in kan verzamelen. Nu begint het leukste proces, het verzamelen van de bloemen! 

Hoog, laag, sprieterig, delicaat, kleurrijk of groen? Er komt best wat bij kijken om een mooi veldboeket samen te stellen. Iedereen gluurt dan ook bij elkaar, wat het een grappige sfeer geeft. Alle boeketten zijn anders: de een pimpelpaars en de ander juist ingetogen wit. 

Het is lastiger dan je denkt, want je weet pas hoe het staat als je de steel hebt afgeknipt. Dan kan je ze niet meer terug in de grond stoppen. Het proces vraagt dus veel aandacht en zorg. Je vertraagt je pas steeds meer en begint steeds beter te kijken. Eigenlijk is dit ook een vorm van mindfulness. 

Zondags genieten in het Tuincafe

Uiteindelijk verlaat ik de pluktuin met een boeket van 12 verschillende bloemen en stengels. Een kleine oase van groen midden in de stad. Bij Stadstuin Zuilen kun je echt even ontsnappen aan de drukte. Om je honger te stillen of langer te genieten van het zonnetje, kun je bij de Tuinwinkel en Tuincafe een kopje koffie of thee drinken aan de waterkant. Zo idyllisch en heerlijk met iets lekkers erbij. 

Een bezoekje aan Stadstuin Zuilen is een perfecte activiteit voor een rustige zondagochtend. Slaap lekker uit, want de tuin is geopend van 11.00 - 13.00. 


Vorige
Vorige

Bosbaden: een duik in de natuur

Volgende
Volgende

Creëer je eigen geluksdagboek